Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos pulykacsíkok

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg pulykamellfilé
  • 2+2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • 1/2-1/2 zöld, sárga és piros húsú paprika
  • 1 nagy diónyi friss gyömbér (vagy 1/4 kávéskanál őrölt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darabolt ananász (befőtt)
  • 1/2 kávéskanál koriandermag
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál borecet
  • 1-2 csipet chilipor
  • 2 kávéskanál étkezési keményítő
  • 2+2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük 2 evőkanál szójaszósszal és a rizsliszttel, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben 1 órát érleljük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit vékony csíkokra metéljük. Az újhagymát 10-12 cm zöldjével együtt rézsútosan felkarikázzuk. A paprikákat vékony csíkokra-rombuszokra aprózzuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, a gyömbért finomra reszeljük, a fokhagymát áttörjük. Az ananászt leszűrjük, levéből 1 dl-t félreteszünk. A koriandert durvára törjük.

    A mézet, a ketchupot, a borecetet, a maradék 2 evőkanál szójaszószt, a chiliport és a félretett ananászlét simára keverjük az étkezési keményítővel, ízlés szerint sóval és borssal.

    Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és folyamatosan kevergetve élénk tűzön aranybarnára pirítjuk (3-4 perc). Egy másik, mélyebb serpenyőben/wokban felhevítjük a maradék 2 evőkanál olajat, beledobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a koriandermagot, néhány másodperc múlva a hagymát, és fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikaféléket, további 1 perc múlva a sárgarépát és a cukkinit, végül az ananászt, majd erős tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig sütjük. Ezután hozzákeverjük a húst, ráöntjük a mártást, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1-2 perc).

    Párolt rizs illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin