Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos pulykacsíkok

MME MME
4/5
45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük 2 evőkanál szójaszósszal és a rizsliszttel, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben 1 órát érleljük.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit vékony csíkokra metéljük. Az újhagymát 10-12 cm zöldjével együtt rézsútosan felkarikázzuk. A paprikákat vékony csíkokra-rombuszokra aprózzuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, a gyömbért finomra reszeljük, a fokhagymát áttörjük. Az ananászt leszűrjük, levéből 1 dl-t félreteszünk. A koriandert durvára törjük.

A mézet, a ketchupot, a borecetet, a maradék 2 evőkanál szójaszószt, a chiliport és a félretett ananászlét simára keverjük az étkezési keményítővel, ízlés szerint sóval és borssal.

Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és folyamatosan kevergetve élénk tűzön aranybarnára pirítjuk (3-4 perc). Egy másik, mélyebb serpenyőben/wokban felhevítjük a maradék 2 evőkanál olajat, beledobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a koriandermagot, néhány másodperc múlva a hagymát, és fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikaféléket, további 1 perc múlva a sárgarépát és a cukkinit, végül az ananászt, majd erős tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig sütjük. Ezután hozzákeverjük a húst, ráöntjük a mártást, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1-2 perc).

Párolt rizs illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss