Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-mogyorós pulyka fehérboros jázminrizzsel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pulykához:
  • 50 dkg pulykamell filé
  • 34 dkg konzerv ananász
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg nyers vietnámi mogyoró vagy pörkölt sótlan földimogyoró
  • 1 teáskanál curry
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál szárított gyömbér
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • A rizshez:
  • 1 bögre (2,5 dl) jázminrizs
  • 3,5 dl víz
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • fél dl olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megmossuk, nyeles lábasban vagy mély serpenyőben forró olajon átforgatjuk. Felöntjük vízzel és borral, fűszerezzük. Felforraljuk, majd a legkisebb lángon, takarékon, fedő alatt, időnként kevergetve puhára főzzük. A megfőtt rizst 20 percig fedő alatt pihentetjük.

Közben elkezdjük a pulykát is. A pulykamellet megmossuk, kockára vágjuk. Mély serpenyőben vajat melegítünk, elkezdjük rajta sütni a húst, sózzuk, borsozzuk. A kifehéredett húshoz levével együtt adjuk hozzá az ananászt. Tovább főzzük. A tejszínnel elkeverjük a curryt, a kurkumát, a gyömbért és a szójaszószt, majd felöntjük vele a húst. Puhára főzzük, és megvárjuk amíg a szósz besűrűsödik.

Rizzsel tálaljuk. A rizst díszíthetjük korianderrel vagy petrezselyemmel.

Megjegyzés

Gyors és könnyű étel. Tejszín helyett kókusztejjel is kipróbálhatjuk.
- GasztroReka

Ezek is érdekelhetnek

Friss