Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-mézes sertéskockák rizsen tálalva

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 0,5 dl sötét szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek méz
  • csilipor
  • 50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy comb)
  • 2 ek olaj
  • 1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
  • 2 db zsenge sárgarépa
  • 20 dkg ananász (konzerv)
  • 3 dkg friss gyömbér
  • 1 csokor újhagyma
  • A rizshez:
  • 2 ek olaj
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

  1.  A páchoz összekeverjük a szójaszószt, a meghámozott, átnyomott fokhagymát, 2 ek mézet és 1 csipet csiliport. Beleforgatjuk a megtisztított, felkockázott húst, és lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap a rizshez felhevítjük az olajat, és kissé megpirítjuk rajta a hideg vízzel átöblített rizst. Azután kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, hozzáadjuk a meghámozott vöröshagymát, megsózzuk, és közepes lángon puhára főzzük a rizst. Végül eltávolítjuk belőle a hagymafejet, és félretesszük.
  3. Serpenyőben felforrósítsjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a megmosott, kimagozott, felkockázott paprikákat, továbbá a megtisztított, felcsíkozott répát. Kiszedjük a zöldségeket, és a visszamaradt zsiradékon fehéredésig pirítjuk a húskockákat. 
  4. Felöntjük a páclével, és puhára sütjük. Közben hozzáadjuk a lecsepegtetett, felkockázott ananászt és a meghámozott, lereszelt gyömbért. Azután beleforgatjuk a pirított zöldségeket a megtisztított, felkarikázott újhagymával együtt, és készre főzzük az egészet. Végül rácsorgatjuk a megmaradt mézet, átforgatjuk, majd a rizsre halmozva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss