Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-licsis muffin

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkk kókuszreszelék
  • 10 dkg licsi /konzerv/
  • 15 dkg ananász /konzerv/
  • 1 db tojás
  • 12 dkg barna vagy fehér cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 2,5 dl író /kefirrel, tejföllel helyetesíthető azonos mennyiségben/
  • A díszítéshez:
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál licsis ananászlé
  • a cukormáz színezéséhez meggylé vagy csokis meggyaroma, stb.
  • kókuszreszelék
  • jégcukor
  • tortadara stb.

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a kókuszreszeléket. Az ananászt és a licsit kisebb darabokra vágjuk, és jól lecsöpögtetjük.

Másik tálban felverjük a tojást, majd kikeverjük a cukorral, az olajjal és az íróval vagy kefirrel. A nedves anyaghoz adjuk a száraz anyagot, gyorsan összedolgozzuk, beletesszük a gyümölcsdarabokat.

A muffinformát papírkosárkákkal béleljük, 2/3 részig töltjük a tésztával. 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20-25 percig sütjük. A kész muffinokat 10-15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra téve
kihűtjük.

A máz hozzávalóiból sima bevonót keverünk, és megkenjük a muffinok tetejét.

Megjegyzés

Az érett és friss licsi nagyon finom, a sütemények mellé is adhatunk ananász karikát és kimagozott friss licsit. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss