Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-kókusztejes pulykacurry

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell
  • 2 evőkanál olaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg gyömbér
  • 1-2 evőkanál sárga currypaszta
  • 5 dl kókusztej
  • 1 konzerv vagy friss ananász
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1/2 evőkanál cukor
  • friss chili (apró piros)
  • citrom vagy lime leve

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy magasabb falú serpenyőben. A fokhagymát és a gyömbért beleaprítjuk vagy lereszeljük. Addig pirítjuk, amíg nem érezzük felszállni az illatukat. Beleteszünk 1-2 kanál currypasztát. Fél perc pirítás után belerakjuk a kockára vágott pulykahúst is. Közepes lángon pirítjuk kb. 5 percig, majd picit megcukrozzuk. Ezután hozzáöntünk kókusztejet, majd kb. 1 evőkanál halszószt. Mindeközben folyamatosan kevergetjük, amíg a húst jól átjárják az ízek és megpuhul. Ez nagyjából 15-20 perc főzést jelent.

    Mikor megpuhult a pulyka, hozzáadjuk a felvágott chilit és az ananászt, összeforraljuk.

    A végén kevés lime- vagy citromlevet facsarunk a currybe, még egyszer elkeverjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin