Elkészítés: Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal és egy csipet sóval. A lábost félrehúzzuk, egyszerre beleöntjük a lisztet, és habverővel addig keverjük, amíg a massza gombóccá összeáll, és elválik az edény falától. Hagyjuk kissé kihűlni.
Egymás után a tésztába dolgozzuk a tojásokat úgy, hogy a következő tojást csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már felvette.
A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire, megfelelő távolságot tartva, kb. 10 cm hosszú, kissé megcsavart csíkokat nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A tésztadarabokat hagyjuk kicsit hűlni, majd vízszintesen félbevágjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Az ananászt lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk. A tejszínt a cukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
A tejszínt a sütemények alsó részére kenjük, ananászt és kókuszreszeléket szórunk rá, és ráborítjuk a sütemény felső részét. Porcukorral megszórva tálaljuk.