Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-kókuszos csirkemell

MME MME
2 4.5/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkemell,
  • 1 doboz körszeletes ananászbefőtt,
  • 2 dl (jázmin)rizs,
  • 1 dl tejszín,
  • 4 evőkanál kókuszreszelék,
  • 1 dl száraz fehér bor,
  • 1 evőkanál ételízesítő,
  • só,
  • bors,
  • gyömbér,
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: Az átmosott, lecsepegtetett rizst margarinnal kikent tepsi alján szétterítem, rászórom az ételízesítőt. Az ananász levét és a tejszínt összekeverem, ráöntöm. Ezt követően a besózott csirkemelleket egymás mellé ráfektetetem, megszórom egy kis borssal, őrölt gyömbérporral, 2 kanál kókuszreszelékkel és beborítom az ananászszeletekkel. A maradék margarint rátördelem, rálocsolom a fehér bort, és a tálat szorosan lefedem alufóliával. Előmelegített, 200 fokos sütőben 1-1,5 órát sütöm. Ha a rizs megpuhult leveszem a fóliát, rászórom a maradék kókuszreszeléket és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy egy kicsit megpiruljon a teteje.

Megjegyzés

Különösen vendégvárásnál szeretem készíteni, mert előre össze lehet állítani és nem kell mellette állni. Ezenkívül nagyon finom és mutatós. Lapáttal négyzetalakura vágom és rizzsel együtt emelem tányérra.

A receptet tivadar. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss