Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos hús

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6-8 szelet karaj vagy csirkemell szelet
  • egy ananász
  • reszelt sajt
  • tejszínKevés liszt
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom, és kisütöm. Nem csöpögtetem le nagyon, így szedem ki egy tepsibe. A húsok tetejére egy-egy kanál tejszínt teszek, erre egy-egy szelet ananászt. Lefedve sütöm kb. 30-40 percig, majd ráteszem a reszelt sajtot is, és pirosra sütöm. Kurkumás rizzsel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsuzscsi82
Köszi a receptet! Kicsit átalakítottam ugyan, de az eredmény isteni lett! A karajt kiklopfoltam, aztán besóztam. Utána egyesével megkentem őket fokhagymával, amit fokhagymanyomón előtte átnyomtam. 2 kisebb fej fokhagyma kell a 6 szelet karajhoz! Ezután az összes husit beleteszem egy tálba, s felöntöm tejjel. Arra figyelek, hogy a tej a husik közé is menjen, de vigyázok arra, hogy a kinyomott fokhagymák lehetőleg a husin maradjanak. A tálat befedem, hűtőbe teszem. Kinek mennyi ideje van, de legalább 1-1,5 órán át puhítani kell így a husit. Ezután a húsokat nem olajban sütöttem meg, hanem csak megpároltam őket. Ezután kiszedtem egy tepsibe, aláöntöttem a párolólevet (illetve ez a saját leve a husinak, amit a párolástól engedett). A husikat tejszín helyett tejföllel kentem meg, aztán pedig jó sok darabolt ananászt tettem rá. Ezután reszelt sajtot teszek a húsokra ugy, hogy az ananászokat és a húst teljesen beborítsa. A sütőben nem sütöm lefedve, a husi már a párolástól isteni puha lett. Csak annyi ideig sütöm a sütőben, amíg a sajt meg nem pirul. A hús így nagyon finom lesz, a fokhagyma ízt épp csak érezni lehet, mellette élvezzük az ananász édesebb ízét, s a tejföl kicsi savanyúságát! Szintén rizzsel tálaltam. Isteni finom!

Hasonló Receptek

Magazin