Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos hurka, körözöttes kavics és kávés vattacukor -kreatív ételek az esti díjátadón!

default user icon
MME
A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála apropóján Magyarország topséfjei készítik egymásnak az ételeket. Eláruljuk, ki mivel készül!

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye, hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A vendégek kivétel nélkül a gasztronómia jeles képviselői, akik egy kreatív, felhőtlen játékot ígérnek egymásnak, amikor a menüt összeállították.

TOPSÉFEK EGY KONYHÁBAN

A helyszín a Terem Budapest, az este menüjét a Hubert Catering egyik zászlóshajójának, a Babel Budapestnek séfjei alkották meg. A vacsora mellett több további topséf is készül kreatív finger foodokkal külön erre az alkalomra.

kREATÍV FINOMSÁGOK

Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véres hurka falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres István többek között a disznósajthoz izgalmas alma gélt, torma „snow”-t valamint rizs csipszet párosított, második finger foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. A székesfehérvári 67 étterem séfje, Volenter István kreációjának alapanyagai bergamot, karfiol és zöldborsó. Az Onxy séfje, Mészáros Ádám a Magyar Evolúciós Menüjük egyik fogását hozza: feketegyökér, cékla, petrezselyem.

A vacsora minden fogása különleges, a Babel Budapest regionális, természetközeli és nagyon egyszerű, letisztult ízvilágú konyháját mutatja be.

A Babel Budapest menüje:

Welcome Flying
Disznósajt, alma, torma
Előételek: 
Polip, feketgyökér, quinoa
Bélszín, szója, jégcsap retek
Füstölt sertés májkrém, savanyított uborka, lavash
Zeller „rizottó”, zeller vinaigrette, angol zeller
Főételek:
Fogas, citrom, cékla
Vaddisznó tarja, burgonya, hagyma
Csicsóka, kovászolt csiperke
Tanyasi csirkemell, paprika, házi tészta
Desszertek:
Rigó Jancsi
Mákos guba
Narancsos sajttorta
Magyar sajtválogatás

A gála figyelemre méltó borsorát a rendezvény boros partnere, a Zwack Izabella Borkereskedés biztosítja:
Légli Géza – Kislaki Chardonnay Matacs Dűlő
Dobogó Pincészet – Dobogó Tokaji Betsek Furmint
Légli Géza – Kislaki Rosé
Bolyki – Bikavér
Gere Attila Pincészetet – Athus Cuvée
Gere Attila Pincészete – Kopár Cuvée
Légli Géza – Kislaki Pinot Noir

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül mely az ország legjobb street food helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív Konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss