Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos hawaii-i csirke rizzsel

MME MME
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A csirkéhez:
  • 1 kg csirkemell
  • bors
  • 2 bögre kaliforniai paprika (zöld, piros és sárga felkockázva)
  • 1 db friss ananász (hámozva, szeletelve)
  • 3 bögre rizs
  • 1/2 ek szezámmag
  • A szószhoz:
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek barnacukor
  • 2 ek rizsecet
  • 1/2 tk gyömbér (őrölt)
  • 1 ek fokhagyma (por, vagy zúzott)
  • 1/2 bögre BBQ szósz
  • 1/2 bögre ananászlé

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. 
  2. Az apróra felkockázott csirkemellett sózzuk, borsozzuk, majd az olajhoz adjuk. Addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
  3. A csirkét kivesszük a serpenyőből, a felkockázott paprikákat beleöntjük az edénybe és 3-5 percig pároljuk, majd ezeket is kiszedjük.
  4. A szósz hozzávalóit beleöntjük a serpenyőbe, jól elkeverjük és két merc múlva hozzáadjuk a korábban megsült csirkét. Közepes hőfokon, gyakran kevergetve öt percig főzzök. Ezt követően öntjük bele a paprikát, és az ananászt a serpenyőbe. Néhány percig, de maximum addig főzzök, amíg egy ragacsos, fényes szószt nem kapunk. 
  5. Főtt rizzsel tálaljuk. A tetejét pedig fehér szezámmaggal megszórjuk


Ezek is érdekelhetnek

Friss