Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-epres gyümölcssaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 1/2 db citrom
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 dl édes desszertbor vagy édes pezsgő
  • 1/2 db ananász (érett)
  • 1/2 dl citromlikőr (limoncello)
  • 1/2 tasak habfixáló (5 g)
  • 1 dl tejszín
  • 6-8 db citromfű vagy mentalevél

Elkészítés

    1.

    Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, a kisebbeket félbe vágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret. Lefedjük és 2 órán át hűtjük.

    2.

    Az ananásznak kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk középső, fás torzsáját. Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).

    3.

    Tálaláskor egy kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük, előbb az epret, aztán az ananászt. A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, majd rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük. Vaníliafagylalttal, rolettivel, csokireszelékkel stb. is díszíthetjük.

Megjegyzés

Ha gyerekeknek készül akkor, az alkohol helyett szörpös vizet használjunk.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin