Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-epres gyümölcssaláta

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és 2-3 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, a kisebbeket félbe vágjuk, a nagyobb szemeket elnegyedeljük. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a héjhoz szűrjük. Elkeverjük benne a porcukrot és a bort, majd lazán beleforgatjuk az epret. Lefedjük és 2 órán át hűtjük.

2.

Az ananásznak kb. 1 cm vastagon körben levágjuk a héját, majd elnegyedeljük, és kivágjuk középső, fás torzsáját. Feldaraboljuk, tálba rakjuk, meglocsoljuk a likőrrel, lefedjük és behűtjük (külön tálban, hogy ne fogja be az eper színe!).

3.

Tálaláskor egy kevés lével együtt 2 kehelybe szedjük, előbb az epret, aztán az ananászt. A habfixálóval kemény habbá verjük a jól behűtött tejszínt, majd rózsákat nyomunk belőle a gyümölcssaláta tetejére, végül levelekkel és a félretett eperszemekkel díszítjük. Vaníliafagylalttal, rolettivel, csokireszelékkel stb. is díszíthetjük.

Megjegyzés

Ha gyerekeknek készül akkor, az alkohol helyett szörpös vizet használjunk. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss