Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos csodatorta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 tojásból piskóta
  • lekvár
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 6 mokkáskanál zselatin
  • 3 tojássárga
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz ananászkonzerv

Elkészítés

Elkészítés: Megsütjük lapos tepsiben a vékony pistótát, mikor kihűlt, lekvárral megkenjük, feltekerjük, majd felszeleteljük. Egy kapcsos tortaformát
kibélelünk vele (az alját, és az oldalát is).

A krémhez 1 dl langyos tejet 6 mokkáskanál zselatinnal kikeverünk, félretesszük.

3 tojássárgáját a 14 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral 4 dl tejben felfőzzük, hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük. Hozzáadjuk a zselatint, majd 2 dl tejszínhabot forgatunk a krémbe.

A piskótára kenünk egy réteg krémet, majd egy sor ananászt teszünk rá, végül krémmel fejezzük be. A tetejére tortadarát szórunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss