Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos csirkenyárs

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg friss ananász
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 10-12 db friss babérlevél
  • 7,5 dkg kókuszolaj
  • 1 csipet őrölt Cayenne-bors
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. 16 db bambusznyársat 30 percre beáztatunk. Az ananászt meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a torzsáról, és felkockázzuk. A csirkehúst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A beáztatott bambusznyársakra felváltva a ráhúzzuk a húst, az ananászt és a babérleveleket.
    2. A megolvasztott kókuszolajban elkeverjük a Cayenne-borsot és a sót, majd egy ecset segítségével a nyársak teljes felületét alaposan átkenjük vele.
    3. A nyársakat felforrósított serpenyőben oldalanként 3-4 percig sütjük, hogy szép színt kapjanak. Ezután egy tepsibe tesszük őket, ismételten átkenjük a fűszeres zsiradékkal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen sütve fogyasszuk, friss zöldsaláta-körettel.

    13 ŐRÜLETESEN JÓ GRILLRECEPT A HÉTVÉGÉRE >>> 

    SZÍNES CSIRKENYÁRS- SASLIK KÖNNYEDÉN A NYÁRI GRILLEZÉSHEZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin