Ananászos csirkemell

default user icon
3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 csirkemell
  • 1 pohár Tokaji aszú
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 doboz ananászkonzerv (darabolt)
  • 2 teáskanál liszt

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkemellet kicsontozzuk, és 3–4 cm-es szeletekre vágjuk. Mélyebb tálba tesszük, megöntözzük a borral, megszórjuk a porcukorral, leöntjük a szójaszósszal, és 3 óráig hűtőben pihentetjük.
    Elkészítés: Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húst aranysárgára sütjük benne. Az ananászdarabokat a csirkéhez adjuk, és együtt pirítjuk. Ha az ananász is színt kapott, megszórjuk a liszttel, megöntözzük 4–5 evőkanál ananászlével, és a csirke páclevével. Az egészet még 2–3 percig együtt pároljuk, majd forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin