Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos csirke wokban

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40-50 dkg filézett csirkemell
  • 1 nagy doboz darabolt ananászkonzerv
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 3-4 evőkanál ketchup
  • 3 dl száraz bor
  • 1 doboz kókusztej (vagy 2 dl tejszín)
  • 2 evőkanál keményítő
  • 2-3 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és szerecsendió
  • 1-2 teáskanál só
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet apró, vékony csíkokra vágom. Fűszerkeveréket készítek az őrölt gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, sóval. Ennek a 2/3-val meghintem a csirkét, rálocsolok 1-2 evőkanál szójaszószt, kb. 20-25 percig állni hagyom. A wokban vagy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkecsíkokat megsütöm benne (a mézet félidőben rácsorgatom), kb. 6-8 perc alatt. Ekkor kiszedem a húsdarabokat, és melegen tartom. A wokba beleöntöm az ananászdarabokat a levével együtt, hozzáadom a ketchupot, bort, a maradék fűszerkeveréket, egy evőkanál szójaszószt, és 2-3 percig főzöm. Visszateszem a húst, hozzáöntöm a kókusztejet. Amikor újra forr, a pici vízzel elkevert keményítővel besűrítem, és máris tálalom (ha nincs kókusztej, akkor a tejszínbe keverem a keményítőt, és azzal sűrítem). Párolt rizzsel vagy rizstésztával tálalom.

Megjegyzés

Lehet még dúsítani kisebb darabokra vágott gombával (kínai konzerv) is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gansol
Jó recept nagyon! A brral csínján kell bánni, elég sztem egy deci. Ami viszont rosszul van írva szerintem hogy a keményítőt ne a forrásban lévő kotyvalékba öntsük bele, mert abban a pillanatban, ahogy a forró ételbe beleöntöttem összerántott egy kevés folyadékot és az étel maga nem sűrüsödött be. Szóval tanácsosabb ha a keményítőt még a meleg ételben elkeverjük szépen és utána forraljuk, hogy egyenletesen sűrüsödjön. Üdv!
xsil
annyira nem jött be,de lehet nem kellett volna bor-t tenni bele,pedig igy is csak 2 dl-t raktam és a szegfüzeg sem volt olyan jo.. Az egész egy karácsonyi forralt borra emlékeztetett.. De legalábbkipróbáltam az új Wok-omat!
LaLinea
A véletlengenerátorral jutottam ide. Ez a kaja annyira k. jó, hogy azt nem lehet elmondani. Mézet nem tettem bele. Több szójaszósz kellett (és kevesebb só), fehér borral készült, sima fazékban.

Hasonló Receptek

Magazin