Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos borjútekercs

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szelet borjúcomb (á 10 dkg)
  • 1 konzerv darabolt ananász
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 húsleveskocka
  • 4 evőkanál ételsűrítő
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük. Az ananászt lecsepegtetjük.

    Elkészítés: Minden hússzeletre 1-1 bacon- és sajtszeletet fektetünk. Az ananász felét szétosztjuk a húson, a többit félretesszük. A húst feltekerjük, és összetűzzük. Felforrósítjuk az olaj at, és a tekercseket körös-körül megpirítjuk benne. Aláöntünk 2,5 dl vizet, felforraljuk, és beledobjuk a húsleveskockát. Fedő alatt lassú tűzön kb. 45 percig pároljuk. Kivesszük a tekercseket, és melegen tartjuk. A visszamaradt levet átszűrjük, és vízzel fél literre kiegészítjük. Rászórjuk az ételsűrítőt, és felforraljuk. Belekeverjük a maradék ananászt, és a tejszínnel finomítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A hústűt eltávolítjuk a húsból. A tekercset a szósszal tálaljuk. Párolt brokkolit és burgonyarösztit kínálhatunk mellé.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
    1 adag: 408 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin