Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-áfonyás túrótorta (charlotte)

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 púpozott evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • pici só
  • kb. 15 dkg sárgabaracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 doboz konzerv ananász
  • 2 csomag zselatin fix
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 4 evőkanál áfonyadzsem

Elkészítés

Elkészítés: Mérjük meg a tálunk (kb. 2,5 literes) átmérőjét, és ahhoz mérten süssünk 22-24 cm átmérőjű kerek formában 3 tojásos piskótalapot előmelegített 180 fokos sütőben.

Ameddig sül, kikeverünk egy 4 tojásos piskótatésztát is, és sütőpapírral bélelt nagy, lapos tepsiben a piskótalap után megsütjük. A szokásos módon feltekerjük, kihűtjük, majd baracklekvárral megkenjük, és ismét feltekerjük.

A tálat fóliával béleljük, a piskótatekercset kb. 1 cm-es szeletekben a tál aljára és oldalára rendezzük.

Az ananászt lecsepegtetjük, 2 dl befőttlevet félreteszünk, a gyümölcsöt apróra daraboljuk.

A túrót áttörjük, cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, a fele gyümölcslét belekeverjük. A tejszínt a zselatinfixekkel kemény habbá verjük, beleverjük az ananászlé másik felét is, és a túróba forgatjuk.

A túrókrémet 3 felé osztjuk. Egyikbe reszeljük a citrom héját, másikban elkeverjük az aprított gyümölcsöt, harmadikban az áfonyadzsemet.
A háromféle túrós krémet belerétegezzük a piskótával kirakott tálba, és tetejére illesztjük a kerek piskótalapot.

Fóliával letakarva legalább 5-6 órát hideg helyen dermesztjük, majd a formából kínáló tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk és szeletelhetjük.

Megjegyzés

A tekercshez a nagy lapos tepsiben a piskótamasszát inkább teljes szélességében és kb. 2/3 rész magasságában süssük, úgy elég a 4 tojásos piskóta. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss