Elkészítés: Mérjük meg a tálunk (kb. 2,5 literes) átmérőjét, és ahhoz mérten süssünk 22-24 cm átmérőjű kerek formában 3 tojásos piskótalapot előmelegített 180 fokos sütőben.
Ameddig sül, kikeverünk egy 4 tojásos piskótatésztát is, és sütőpapírral bélelt nagy, lapos tepsiben a piskótalap után megsütjük. A szokásos módon feltekerjük, kihűtjük, majd baracklekvárral megkenjük, és ismét feltekerjük.
A tálat fóliával béleljük, a piskótatekercset kb. 1 cm-es szeletekben a tál aljára és oldalára rendezzük.
Az ananászt lecsepegtetjük, 2 dl befőttlevet félreteszünk, a gyümölcsöt apróra daraboljuk.
A túrót áttörjük, cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, a fele gyümölcslét belekeverjük. A tejszínt a zselatinfixekkel kemény habbá verjük, beleverjük az ananászlé másik felét is, és a túróba forgatjuk.
A túrókrémet 3 felé osztjuk. Egyikbe reszeljük a citrom héját, másikban elkeverjük az aprított gyümölcsöt, harmadikban az áfonyadzsemet.
A háromféle túrós krémet belerétegezzük a piskótával kirakott tálba, és tetejére illesztjük a kerek piskótalapot.
Fóliával letakarva legalább 5-6 órát hideg helyen dermesztjük, majd a formából kínáló tálra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk és szeletelhetjük.