A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliával ízesítjük és 3-4 perc alatt vízgőz fölött újból kemény habbá verjük, felgőzöljük.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett és apróra vágott ananászt, lazán összekeverjük, lehűtjük.
A boglyához a cukrot 1 ek vízzel közepes lángon aranysárgára vagy borostyánszínűre karamellizáljuk.
Amikor a kivánt színt elérte, a citromlét és a forró vízet nagyon óvatosan, több részletben hozzáadjuk. A cukrot feloldjuk, hogy sűrűn folyó legyen, majd kanál vagy villa segítségével, egy sütőpapír felett szálakat húzunk, gyors mozdulatokkal.
Tálalhatjuk tálkában, tányéron, üvegpohárban, kehelyben stb. A lehűtött habot külön ananászdarabokkal, cukorboglyával díszítjük.