Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amur raguleves

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg amur
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 szelet zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • 1 babérlevél
  • 2 dkg margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojássárgája

Elkészítés

    Elkészítés: Az amurt megtisztítjuk, megmossuk, kifilézzük. A filéket kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

    A hagymát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, apró kocára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A citrom levét kifacsarjuk.

    A hal csontjából, a fejből, uszonyokból kb. 1 l vízzel, sóval, borssal, a babérlevéllel alaplevet főzünk.

    Fazékban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a halhúst, a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, lazán összekeverjük, és rászűrjük a hal alaplevet. Lefedve, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük, citromlével ízesítjük. Levesszük a levet a tűzről.

    A tej színt kikeverjük a tojássárgával, és tálalás előtt ezzel sűrítjük a levest. Tovább forralni már nem szabad.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin