Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a többi fűszerrel összedolgozzuk. Egy 24 cm-es átmérőjű tortaformát kivajazunk, a többi vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyesével bedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, a gyömbért, a vanília-aromát, azután a lisztes keveréket és a mazsolát. Ezt a masszát egyenletesen a kivajazott tortaformába simítjuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 55 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk. Ha kihűlt, úgy szeleteljük, mint a tortát, porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre