Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amikor a tésztában elvész a virsli - virslis párnákat teszteltünk

A boltok friss pékárurészlegei rendre csábító illatokkal cserkészik be áldozatukat. A különböző édességek mellett számtalan sós árut is találunk. Egyik. többnyire mindenhol fellelhető elem a virslis táska, aminek számtalan leánykori neve van, mint például virslis párna, de még hot-dog néven is találtunk, ami tán kicsi már erős.

A tesztelés során három kulcsfontosságú pontot figyeltünk. A legérdekesebb persze, hogy az összhatás milyen, de ehhez a virsli-tészta-szósz szentháromság eredményét figyeltük. Nagyon szőrszálhasogató módon nem szelektáltunk, így a szósz ízesítése mindegy volt, illetve az is, hogy szezámmagos-e vagy nem.

Tesco – 139 Ft

Vastagon van szezámmaggal borítva a teteje, látszik az első másodperctől. Mustárosabb a krém, de picit mintha látott volna ketchupot is. A tészta, aljánál tömény rendesen, de máshol sem nevezhető éppenséggel vékonynak.

Szolid pergést nyújt, szóval nem árt, ha körbe nézünk fogyasztása után, hogy mekkora mellettünk a morzsahegy. A virsli eléggé semmilyen ízre, meg amúgy is tök vékonyka benne szinte elvész. Nagy élményeket nem hagy az emberben, mondhatni jellegtelen.

Aldi – 139 Ft

Ami egyből szemet szúr, hogy ezen nincsen semmilyen magos díszítés. Illata alapján picit az édesebb irányba kalandozik. Első harapás után nyugtázhatjuk, hogy ez szinte semennyire nem hajlandó morzsálódni és a tésztának kicsit tényleg édeskés íze van.

A töltelék a virsli mellett ketchupos alapú, aminek intenzitása nem világbajnok, de pontosan felismerhető miről van szó. A virsli itt sem a legvastagabb példány, ízre pedig mondhatni elvész teljesen.

Lidl – 278 Ft

Ezt rendesen meghintették magokkal, de ami még jobb, hogy félbevágott állapotában látjuk a virslit, ami már nem olyan vékonyka, mint az eddigiek esetében. Az alap talán mustáros, de nehéz pontosan belőni, mert mintha más is dolgozna mellette, ami megenyhíti annak karakteres ízét.

A tészta átlagos, nem száraz, kicsit pereg. A virsliben van egy pillanat, amikor füstös aromák tőrnek fel, de hamar tovaszáll sajnos.

FOJTOGATÓ KARCSÚSODÁS - SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT KENYEREKET TESZTELTÜNK 

Lipóti – 490 Ft

A mezőny betyárja, mert ebben bizony olyan virsli van, amiből kettő másikba is kijutna. Másik érdekessége, hogy tésztája színe alapján teljeskiőrlésűnek tűnik. A virsli nem a legjobb ízű, de legalább markáns és végig érezzük.

Egy ilyen nevű termék esetében elvárható, hogy hangsúlyos szerepet kapjon a virsli. Ízre a tészta kicsit száraz, ami viszont jobban fáj, hogy alig van benne szósz. Mehetne simán dupla ennyi, akkor sem lenne veszélyben a virsli egyeduralma.

Fornetti – 249 Ft

Méreteit tekintve uralja a mezőnyt, de az is látszik rajta, hogy szoliban is többet töltött a nagy átlagnál. Ezeknek köszönhető, hogy igazán viccesen mutat benne az aprócska virsli. Abban az esetben, ha még az égnek is döntjük, akkor úgy eltűnik, hogy nem látjuk.

 "ÍZRE VALAHOL A 100 FT-OS KUTYAVIRSLI KÖRNYÉKÉN JÁRUNK" - LÖNCSHÚSOKAT TESZTELTÜNK 

Rengeteg a tészta és alig valami a virsli. Így kicsit máris csalódottak voltunk, amin az éppen mustáros alap sem segített. Egyetlen baja igazán az aránytalanság, viszont az nagy baj.

Penny – 119 Ft

Kisebb méretre álmodták a Penny pékségében, de így cukibb, vagymi. Apró nyílásain látjuk a virslit, de akkor meg felezve is, ha huszárosan félbevágjuk. A szósz ott figyel, aminek íze mustáros és érdekesen krémes állaga is van.

A virsli tömör, picit füstös és jó. Ez a három tulajdonsága rendkívül pozitív. Enyhe szárazság csak, amihez szolid tésztapergés társul csupán.

Spar – 149 Ft

Szinte biztos, hogy klausztrofóbiás virslikkel dolgoztak, mert olyan belmagasságú zárkát kapott, hogy ide nevetve 3 másik szál virsli is beférne. Illatában gyér mustárosságot figyelhetünk meg. A tészta alja picit nyersnek hat, ami talán apró malőr csak.

MELYIK HASONÍT LEGINKÁBB A HAGYOMÁNYOS TRAPPISTÁHOZ?- LAKTÓZMENTES SAJTOKAT TESZTELTÜNK

Ízre a virsli kellemes, de nagyon elvész jelleme a sok tészta mellett.

Ítélet

Amennyire tudtuk olyan gyorsan vettük meg őket, hogy ne legyen nagy eltérés a vásárlás ideje között. Azt viszont nem tudtuk kizárni, hogy olyan példányt fogtunk meg, ami épp melegében odakerült vagy már 3-4 órája várta gazdáját.

Ennek ellenére meglepően kellemes csalódás volt a heti teszt, mert olyannal nem találkoztunk, ami az ehetetlen vacak közelébe került volna egyáltalán. Kirívó eltérések sem voltak, szóval ez nagyon szolid teszt lett. Az első helyen viszont minden kétséget kizáróan a Penny terméke szerepel. Hiába kisebb, mint a többi, ízre és harmóniára ez a legtutibb. A Lipóti benga virslivel szerelt termékének előnye pont méretében leledzik, ízre annyira nem 100%-os.

A mezőny innen mondhatni együtt mozog, de ami egységesen elmondható rájuk, hogy ilyen névvel kicsit hangsúlyosabb (vastagabb) virslikkel lenne illendő dolgozni. Itt bizony számít a méret.

  1. Penny
  2. Lipóti
  3. Lidl
  4. Aldi
  5. Spar
  6. Fornetti
  7. Tesco

Ezek is érdekelhetnek