Amerikai sajttorta

default user icon
6 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 1,5 bögre édes keksz (kókuszos, csokis vagy sima)
  • 0,5 bögre olvasztott vaj
  • 3 evőkanál barnacukor
  • A töltelékhez:
  • 1 bögre túró
  • 45 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 bögre kristálycukor
  • 3 egész tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,25 bögre tej

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a barnacukorral, majd az olvasztott vajjal. Sűrű masszát keverünk. Kb. 20 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.

    A töltelékhez valókat összekeverjük, és a tortaformába öntjük. 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 45-55 percig. (Tegyünk alá egy tepsit, mert kifolyik!) Ha langyosra hűlt, csak akkor vesszük ki a tortaformából.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kis pál 1 évvel ezelőtt
Az amerikai sajttorta igen édes.Ami nem baj. mert én az édességeket édesen szeretem
Pór Mária 1 évvel ezelőtt
Nekem 26 cm-es tortaformám van, így én is dupláztam a keksz mennyiségét. Nagyon finom lett, de túl édes. A kekszhez szerintem nem kell még plusz cukrot rakni, mert az már magában is édes.
Csák Lujza 3 évvel ezelőtt
Nekem sajnos 50-55 perc sütés után is folyós maradt a töltelék.mindenből az előírt adagot raktam bele... nem tudom mit ronthattam el.
Zoli 3 évvel ezelőtt
Én is elkészítettem, pont ahogy a recept írta és végeredményében finom lett, gyorsan elkészült. Így utólag valóban dupla adag kekesz kell a \"tészta\" részéhez, már csak az előírt fél bögre ráma miatt is, mert a receptben adagolt kekszmennyiség mellett zsíros lett az alja. A krém részhez előírt cukor szerintem kicsit sok, fél bögre és egy kevés édesítő mellett is kiválóan édes lett a krém.
Tarsoly Kata 4 évvel ezelőtt
Megcsináltam. Ahogy az előttem szóló, dupla adag tésztával, de a krém mennyisége a recept szerint volt. Nagyon gyorsan össze lehet állítani, kb 10 perc, és ISTENI FINOM!!!!! -
Lehőcz Daniella 6 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi lett. Én 26-os formában készítettem, kétszeres adag \"tésztával\", de az előírt mennyiségű \"krémmel\". A tetejére készítettem 2 dl habot, jó keményre. Ezen kívül kakaóport szórtam rá, és egy marcipán, valamint számgyertya díszítette (szülinapra). Egyszerűen lett szép, gyönyörűen szeletelhető, és nagyon ízletes. Máskor is elkészítem, a bevált arányokkal.

Hasonló Receptek

Magazin