Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai sajttorta málnaszörppel

default user icon
MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj + a formához
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 2 ek kristálycukor
  • A krémhez:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg kristály cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 pohár tejföl (3,5 dl)
  • 50 dkg ricotta
  • málnaszörp a díszítéshez

Elkészítés

1.

A tésztához a vajat lábasban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a darált kekszet, majd a masszát belesimítjuk egy 24 cm átmerőjű, kivajazott tortaformába.

2.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a tejföllel és a ricottával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a ricottas krémbe. A masszát a tésztára öntjük, alufóliával letakarjuk, majd 140 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. Az alufóliát levesszük, és hagyjuk a tortát az elzárt sütőben kihűlni.

3.

A hűtőben letakarva egy éjszakán át dermesztjük. Tálaláskor meglocsoljuk málnaszörppel.

A sajttortát tálalhatjuk friss vagy mirelit gyümölcsökkel, pl. áfonyával, eperrel, málnával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss