Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amerikai sajttorta málnaszörppel

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj + a formához
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 2 ek kristálycukor
  • A krémhez:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg kristály cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 pohár tejföl (3,5 dl)
  • 50 dkg ricotta
  • málnaszörp a díszítéshez

Elkészítés

    1.

    A tésztához a vajat lábasban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a darált kekszet, majd a masszát belesimítjuk egy 24 cm átmerőjű, kivajazott tortaformába.

    2.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a tejföllel és a ricottával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a ricottas krémbe. A masszát a tésztára öntjük, alufóliával letakarjuk, majd 140 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. Az alufóliát levesszük, és hagyjuk a tortát az elzárt sütőben kihűlni.

    3.

    A hűtőben letakarva egy éjszakán át dermesztjük. Tálaláskor meglocsoljuk málnaszörppel.

A sajttortát tálalhatjuk friss vagy mirelit gyümölcsökkel, pl. áfonyával, eperrel, málnával.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin