Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amerikai sajttorta eperrel

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg darált keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg eper + a tálaláshoz
  • 33 dkg puha natúr krémsajt
  • 9 dkg kristálycukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • 1/2 db citrom
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal, majd egy kivajazott kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2,5 cm magas pereme legyen. Mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
    2. A töltelékhez az epret leszárazzuk, megmossuk, majd pürésítjük. A szoba-hőmérsékletű krémsajtot kikeverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a keményítőt és a tojásokat. Ezután hozzákeverjük az eperpürét, a citrom kifacsart levét, a felhasított vaníliarúd kikapart magjait és a sót.
    3. A krémet a tésztára simítjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben, kb.60 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sütemény a széleinél kezd barnulni, középen pedig picit megemekelkedik. Az állaga remegős, mint a puding, de láthatóan nem folyik. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, legalább 4 órára, végül eperrel díszíthetjük.

      SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

      MÉG TÖBB EPRES SÜTEMÉNY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin