Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai pudingos-almás pite

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • csipetnyi só
  • 0,2 dl víz
  • A töltelékhez:
  • 5-6 db alma
  • 2 evőkanál szerecsendió
  • 6 evőkanál fahéj
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a vajjal összekeverjük,majd a porcukorral, csipetnyi sóval meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Uzsonnás zacskóba tesszük, és 10-20 percre a fagyasztóba helyezzük.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk. Belerakjuk egy nagyobb tálba (még később hozzáöntjük a pudingot), hozzáadjuk a szerecsendiót, a fahéjat és a cukrot.

A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, hozzáadjuk a maradék vajat és a citromhéjat. A pudingot hozzáöntjük az almához, és összekeverjük úgy, hogy az alma közben ne törjön szét.

A tészta 3/4 részét lisztezett deszkán vékony (kb. 0,5 cm vastag) lappá nyújtjuk, és a kerek sütőformát kibéleljünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokban a félkész süteményre helyezzük rácsformában.

180°c-os előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok a sütihez!

Ezek is érdekelhetnek

Friss