Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amerikai pite

default user icon
6 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 200 gr liszt,
  • 1 dl tej,
  • 20 gr élesztõ,
  • só,
  • 100 gr finom kristálycukor,
  • 50 gr vaníliás pudingpor,
  • 1 liter tej,
  • 20-20 gr mazsola és dió,
  • 60 gr bor ízû alma,
  • 100 gr barack lekvár

Elkészítés

    Elkészítése: A langyos cukros tejben elkevert élesztõvel a lisztet simára kigyúrjuk. A sót a liszttel elkeverve célszerû felhasználni. A tésztából 2 db cipócskát formázunk, és letakarva kelesztjük, hogy térfogata megduplázódjon. 22-25 cm átmérõjû kerek formára nyújtjuk. Vékonyan olajozott sütõlapra tesszük, majd sárga krémmel lekenjük. Mazsolával, durvára vágott dióval megszórjuk. Szeletelt almával esztétikusan a pitét felrakjuk. 15 perc pihentetés után cukorral meghintve sütjük. Forró baracklekvárral fényezve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Gisella001
Én még nem sütöttem meg de ,űgy gondolon hogy igen össze vissza van a recept leírása a puding 0,5 l tejjel biztos tökéletes és én nem tenném rá az almára tészta másik felét ha elkészitem igy megítom milyen
Bejus1
Most sütöttem meg, kíváncsi leszek... én tettem a tésztába egy kis vajat és 1 tojást, ahogy bossy tanácsolta, viszont így és a tej miatt (szerintem az élesztőhöz is elég a fél deci tej) majdnem kétszer annyi liszt kellett bele, de ezt a mennyiséget is bőven elbírta a közepes méretű formám.
iceman1
Valóban elég a 0,5 l tej a pudinghoz, illetve a tésztába én tettem egy kis cukrot is, így teljesen oké lett. Sőt nagyon is finom lett a végeredmény + ha valaki melegen rakja a tészta tetejére a lekvárt, az is puhít a tésztán.
bossy
hmmm ... érdekes... most sütöttem meg... de a tészta nem az igazi... semmi íze nincs, mintha pászkát ennék :) legalábbis a teteje, mert az alját megpuhította a vanília pudding (a sárga krém) :) az almát én lereszeltem és fahéjat tettem hozzá, a diót pedig darálva tettem a pudding tetejére, és a tésztába tettem kevés cukrot is, de még így se halok meg tőle cukortúladagolásban :) a puddinghoz viszont nagyon sok az a tej ami írva vagyon, így kevesebb mint a feléből is bőven elég lett... legközelebb teszek a tésztába egy tojást, meg egy kis vajat, hátha használ neki... mert amúgy meg a tészta nagyon szuperül nyújtható volt... meglátjuk kis változtatásokkal marad e ez a tulajdonság :) Szóval majdnem mindent úgy csináltam ahogy írva vagyon :) csak ugye az ízlések... és igen, a másik cipó a teteje, amit el ne felejtsen vki megszúrkálni :) mert különben még a végén robban... :P Jó sütögetést mindenkinek!
picur74
Számomra is érthetetlen kissé a leírás,de még hozzátennék az előttem szólóhoz annyit,hogy:a tésztájába esetleg nem kell alma?
csicsi64
Gondolom a sárga krém az a pudig megfőzve! A 2 db cipóból mi lesz? Az első cipóbol az alja eddig világos. A második cipóból mi lesz? Kicsit kusza a recept leirása! Lehetne kicsit értelmezhetőbb? Nemvagyok agyilag zokni de nekem nem világos a recept leirása!!

Hasonló Receptek

Magazin