Elkészítés: A lisztet, a sütőport és a porcukrot elkeverem, majd hozzáadom az olvasztott vajat, 2 egész tojást és 1 tojássárgáját (a tojásfehérjét félrerakom a hűtőbe), valamint a tejet is. Kézi habverővel csomómentesre keverem. Legalább 2 órát hagyom pihenni a hűtőben.
Mielőtt kisütném a palacsintákat, a félretett tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd beleforgatom a palacsintatésztába. Ha ez kész, vanília-aromával ízesítem.
Olyan palacsintasütőt érdemes használni, amelyikhez nem kell olaj, mert a tészta magába szívja. Kb. 2 evőkanál palacsintatésztát teszek a serpenyőbe, és körkörösen elegyengetem. Mikor kezd karamellbarna lenni, megfordítom és készre sütöm.
Lekvárral, fahéjas porcukorral vagy karamellöntettel szoktam leönteni, a palacsinták közé pedig nutellát vagy lekvárt kenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre