A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá felverjük. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük. Utána a tojáshabot lazán a palacsintatésztába forgatjuk. Elég sűrű lesz, de úgy a jó.
Egy teflonserpenyőt felforrósítunk, majd olajjal átkenünk. Mikor elég forró, belemerünk egy kisebb merőkanálnyi tésztát, kerekre eligazítjuk, majd világosra sütjük. Akkor jó ha buborékok jelennek meg a tésztán. Megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A töltelék hozzávalóit, a túrót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héjját és a habtejszínt habosra keverjük elektromos habverővel, majd megtöltjük vele a meleg palacsintákat. Málna vagy más savanykás dzsemet vízzel elkeverünk és a palacsintákra csurgatjuk, és azonnal tálaljuk.