Elkészítés: A palacsintához egy tálban a liszteket, a sütőport és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd fokozatosan a tejet és a vanília-aromát. Jól elkeverjük egy robotgép segítségével, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
A kész tésztából egy kisebb merőkanállal forró teflon palacsintasütőbe öntünk 2-3 adagot, kb. 5 cm átmérőjű palacsintákat sütünk, mindkét oldalát 1-2 percig. Amint hólyagosodni kezd a teteje, máris megfordíthatjuk.
A házi mogyorókrém alapanyagait összeturmixoljuk, akkor jó, amikor kenhető masszává válik: kész is a házi csokoládés nutella. Zárható üvegben a hűtőben tároljuk felhasználásig. Amikor kivesszük a hűtőből, hagyjuk pihenni kb. 10 percet, és jól keverjük át.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre