Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amerikai kukoricaleves (Corn Chowder)

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy hagyma
  • 2 nagy krumpli
  • 2 doboz konzerv kukorica
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés liszt
  • kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • olaj
  • kevés szalonna vagy bacon
  • leveskocka vgy alaplé

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés olajon megpirítom az apró kockákra vágott szalonnát, majd kis lángon megpárolom vele együtt a hagymát és a fokhagymát. Belemehet 1 csapott evőkanálnyi kakukkfű is. Ezután beledobjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ha van, alaplével, ha nincs, mehet bele egy leveskocka.

    Ha a krumpli megfőtt, beleteszem a kukoricát és a tejszínt, jól elkeverem és összeforralom kicsit, és felöntöm még annyi vízzel, amennyi kell, hogy elég híg legyen. Sózom, borsozom.

    Ezután kiveszem a sűrűje felét egy szűrőlapáttal, félreteszem, és a levest leturmixolom. Ha megvan, visszamegy a kiszedett kukorica/krumpli/szalonna, egyet forralok rajta, és már kész is.

    Petrezselymet, metélőhagymát lehet rá szórni esetleg tálaláskor.

Megjegyzés

Amerikai menzán ettem ilyet szinte minden második nap, imádtam. Addig-addig olvastam a recepteket és kísérleteztem itthon, amíg sikerült nagyjából reprodukálni.

komuvesa
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

komuvesa
Hú, nem tudom, körülbelül egy fél liter víz meg majdnem egy liter tej szokott belemenni. De attól is függ, mennyi benne a krumpli meg a kukorica, hogy mennyit vesz fel és mennyire akarod sűrűre!
Sacika56
Mmm... Jól néz ki a képen 1 szóval: GUSZTA :)
kisvukkk
Szia, kb mennyi vizzel kell felonteni? Ha egy kocka akkor fel liter, vagy tobb? Koszi

Hasonló Receptek

Magazin