Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai kukoricaleves (Corn Chowder)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajon megpirítom az apró kockákra vágott szalonnát, majd kis lángon megpárolom vele együtt a hagymát és a fokhagymát. Belemehet 1 csapott evőkanálnyi kakukkfű is. Ezután beledobjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ha van, alaplével, ha nincs, mehet bele egy leveskocka.

Ha a krumpli megfőtt, beleteszem a kukoricát és a tejszínt, jól elkeverem és összeforralom kicsit, és felöntöm még annyi vízzel, amennyi kell, hogy elég híg legyen. Sózom, borsozom.

Ezután kiveszem a sűrűje felét egy szűrőlapáttal, félreteszem, és a levest leturmixolom. Ha megvan, visszamegy a kiszedett kukorica/krumpli/szalonna, egyet forralok rajta, és már kész is.

Petrezselymet, metélőhagymát lehet rá szórni esetleg tálaláskor.

Megjegyzés

Amerikai menzán ettem ilyet szinte minden második nap, imádtam. Addig-addig olvastam a recepteket és kísérleteztem itthon, amíg sikerült nagyjából reprodukálni. - komuvesa

Ezek is érdekelhetnek

Friss