Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai krémes

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Rákfélék
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron vagy vajazott-lisztezett tepsiben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) süssük 20 percig a piskótát.
  2. Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. (Ha nem érezzük elég sűrűnek, tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg.) A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  3. Keverjük össze a forró pudinggal, kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10–15 percre, közepes hőfokon. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Ha kihűlt, akkor felvert tejszínhabbal és színes tortadarával díszítsük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss