Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai húspogácsa tükörtojással

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. Egy tálban, villa segítségével, összeforgatjuk a darált húst a durvára aprított köménymaggal, valamint a narancshéjjal, a sóval, a borssal, a fűszerkeverékkel, a paprikapehellyel és a szerecsendióval. Nem kell túlkeverni! Letakarjuk, majd a hűtőbe tesszük éjszakára.
  2. Másnap a fűszerezés ellenőrzéséhez kb. 2 tk húsos masszát egy serpenyőben zsiradék nélkül közepes tűzön aranybarnára sütünk, majd 1-2 perc hűtés után megkóstoljuk. Ha nem kell utánaízesíteni, akkor a többi masszából 6 egyforma gombócot formázunk, és 2 réteg folpack között pogácsává lapítjuk őket.
  3. Közepes tűzön felforrósítunk egy öntöttvasból készült vagy egy vastag aljú tapadásmentes serpenyőt. Zsiradék hozzáadása nélkül belehelyezzük a húspogácsákat, és oldalanként 3 percig sütjük, vagy amíg a közepük is átsül. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a tipikus amerikai étel Elvis Presley egyik kedvence volt. Zsírosabb húsból lehet jól elkészíteni.Tükörtojás illik hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss