Egy tálban, villa segítségével, összeforgatjuk a darált húst a durvára aprított köménymaggal, valamint a narancshéjjal, a sóval, a borssal, a fűszerkeverékkel, a paprikapehellyel és a szerecsendióval. Nem kell túlkeverni! Letakarjuk, majd a hűtőbe tesszük éjszakára.
Másnap a fűszerezés ellenőrzéséhez kb. 2 tk húsos masszát egy serpenyőben zsiradék nélkül közepes tűzön aranybarnára sütünk, majd 1-2 perc hűtés után megkóstoljuk. Ha nem kell utánaízesíteni, akkor a többi masszából 6 egyforma gombócot formázunk, és 2 réteg folpack között pogácsává lapítjuk őket.
Közepes tűzön felforrósítunk egy öntöttvasból készült vagy egy vastag aljú tapadásmentes serpenyőt. Zsiradék hozzáadása nélkül belehelyezzük a húspogácsákat, és oldalanként 3 percig sütjük, vagy amíg a közepük is átsül. Azonnal tálaljuk.