Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai fánk II.

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vajjal. Egy másik tálban elkeverjük a liszttel a sütőport, a sót és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tejet, aztán az egészet a tojásokhoz keverjük, sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Pohárral vagy kétféle méretű tésztaszaggatóval karikákat szaggatunk belőle.

Az olajat felhevítjük, és a fánkokat mindkét oldalukon fél percig sütjük.

Díszíthetjük színezett cukormázzal, olvasztott csokival vagy simán csak porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss