Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai fánk fánksütő tepsibe sütve

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 24 darabhoz:
  • 60 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 4 dl langyos tej
  • vanília-aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • őrölt fahéj
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg tejcsoki
  • 5 dkg fehércsoki
  • díszítő cukorgolyó

Elkészítés

Elkészítés: Kenyérsütőben készítem, mert így a
legegyszerűbb. Minden hozzávalót belerakok, és
1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom. A
kapott tészta lágy és rugalmas.

Amikor lejár a program, a sütőt 220 fokra
előmelegítem.

A fánksütő lap formáit beolajozom, mindegyik
mélyedésbe teszek a tésztából úgy, hogy kanállal
vagy késsel vágom le a darabokat, és lehetőleg
nem teszem teljesen tele a formát, majd betolom a
sütőbe, és 12 perc alatt készre sütöm.

Kiborítom a megsült fánkokat egy tálcára, a tészta
maradékát elosztom újra a kiolajozott formákba, és
újra megsütöm.

A csokikat egy-egy pohárba tördelem, kevés olajat
öntök hozzá, majd a kikapcsolt, de még meleg
sütőbe visszateszem pár percre, majd kiveszem,
simára keverem, és a bekenem a fánkok tetejét,
végül díszcukorral meghintem.

Ezek is érdekelhetnek