Elkészítés: Kenyérsütőben készítem, mert így a
legegyszerűbb. Minden hozzávalót belerakok, és
1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom. A
kapott tészta lágy és rugalmas.
Amikor lejár a program, a sütőt 220 fokra
előmelegítem.
A fánksütő lap formáit beolajozom, mindegyik
mélyedésbe teszek a tésztából úgy, hogy kanállal
vagy késsel vágom le a darabokat, és lehetőleg
nem teszem teljesen tele a formát, majd betolom a
sütőbe, és 12 perc alatt készre sütöm.
Kiborítom a megsült fánkokat egy tálcára, a tészta
maradékát elosztom újra a kiolajozott formákba, és
újra megsütöm.
A csokikat egy-egy pohárba tördelem, kevés olajat
öntök hozzá, majd a kikapcsolt, de még meleg
sütőbe visszateszem pár percre, majd kiveszem,
simára keverem, és a bekenem a fánkok tetejét,
végül díszcukorral meghintem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre