Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amerikai fánk (alapracept)

default user icon

Hozzávalók

  • 1,8 dl tej
  • 2,5 tk instant élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 33 dkg liszt
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk, és egy tálban összekeverjük a cukorral és a porélesztővel, majd kb. 10 percet pihentetjük.
    2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot, és elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és a liszt felét, és ezekkel is elkeverjük, majd a maradék lisztet is beletesszük, hozzákeverjük, egynemű tésztává gyúrjuk, és letakarva, langyos helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
    3. A megkelt tésztát lisztes kézzel, lisztezett felületre borítjuk, kicsit átdolgozzuk, kilapogatjuk, és 1 centi vastagra nyújtjuk. A tésztából köröket szaggatunk, a közepüket az ujjunkkal kilyukasztjuk, a maradék tésztát összedolgozzuk, kinyújtjuk, és ugyanígy kiszaggatjuk. A tetejüket egy pici liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk, és még 30 percet pihentetjük.
    4. Egy nagyobb edényben olaj at forrósítunk, és a fánkokat, oldalanként kb. 2 perc alatt aranyszínűre sütjük.
    5. Szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük, majd papírtörlőre helyezzük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

    ÍGY SÜSS OTTHON AMERIKAI FÁNKOT - ALAPRECEPT ÉS VARIÁCIÓK! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin