Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amerikai fahéjas csiga

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg élesztő
  • Hozzávalók a töltelékhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 40 g őrölt fahéj
  • 5 dkg olvasztott margarin (plusz a kenéshez, amennyi szükséges)
  • Hozzávalók a krémhez:
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg margarin (kissé megolvasztva)
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

    1. 1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot és a maradék tejet. Jól kidagasztjuk, amíg el nem válik a tál oldalától. Letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetjük.
    2. A megkelt tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a cukorban elkevert fahéjjal. Feltekerjük mint a bejglit, majd 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, aztán lekenjük olvasztott margarinnal.
    3. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Az enyhén olvasztott margarint a mascarponéval és a porcukorral jól kikeverjük, majd a még langyos csigákat belemártjuk a krémbe.

    LEVELES TÉSZTÁBÓL KÉSZÜLT KÁPOSZTÁS CSIGA >>>

    FOSZLÓS KAKAÓS CSIGA >>>

    GYORS PIZZÁS CSIGA >>>

Megjegyzés

Pályázat (Őszi hangulatú receptverseny)

FDorottya
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin