Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Salátás lasagne és reggeli krumpli?! Először kóstolnak magyar ételeket amerikai diákok

default user icon
MME
Paprikás csirke, rakott krumpli, palacsinta, rakott káposzta és gulyáslves - a magyar konyha legjavát kóstoltatta végig egy amerikai videóblogger tesztcsapat egy csoport egyetemistával. Volt, amitől sokkot kaptak, de olyan is, amit imádtak a srácok.

 A Fine Brothers Entertainment tesztcsapata, a legtöbb amerikai fiatal számára teljesen ismeretlen gasztronómiájú országunk fogásainak kóstoltatását a paprikás csirkével kezdte. Ezt, úgy tűnik, a helyi séf csípős fűszerpaprikával készíthetett el, mert a legtöbben a csilihez hasnlították az ízét. Volt, aki a nokedliket babnak nézte, de a szaftját és az illatát mindannyian szerették. 

A következő étel a rakott káposzta volt, amit ránézésre lasagnének vagy salátás lasagnénak aposztrofáltak, volt aki kifejezetten félt a szájába tenni az első falatot, és volt,  aki csőben sült fasírtként nézett az egytálételből vágott kockára. A kóstolás után azonban más irányt vettek a dolgok: amikor felfedezték a tejfölt,  a hat fiatalból hárman kevésbé lelkesedtek, bár az ők is elismerték,  hogy a káposzta és a fűszeres darált hús együttese különleges,  és elképesztően finom párost alkot. Volt, aki azt mondta: lehet, hogy csak ezért elmegyek Európába, hogy ezt még egyszer megkóstolhasssam!

A harmadik étel a túrós-diós-baracklekváros palacsinta volt: ez, nem meglepő módon, egyöntetűen ízlett az egész csapatnak. Volt, aki a baracklekvárt emelte ki, volt, aki a túró savanykás ízét szerette, de abban nagy volt az egyetértés, hogy "ez valami isteni",  és, hogy "a magyarok pontosan tudják, hogy mit csinálnak!"

Ezután következett a sajtos rakott krumpli, amit elsőre reggeli fogásnak gondolt a kóstolócsapat, ami végül is érhető: kolbász, tojás és a sajt illata, akár egy rántottáé is lehet. Az első falat után mindannyian azt mondták: ez is finom! Az, hogy ilyen egyszerű alapanyagokból, ilyen finom ételt lehet készíteni, azon többen is elképedtek; és volt, aki azt mondta: ezt minden nap meg tudná enni - mondjuk, reggelire.

A gulyásleves volt az utolsó fogás, ami ugyan inkább gulyás volt, mint leves: a videón,  az aprócska tálkákban túl sok levet nem lehetett látni. Az omlós hús-zöldség kombót mindenki szerette - egy kivétellel: őt illatra, színre, állagra leginkább a kutyaeledelre emlékeztette.

A teszt végén megkérezték őket, melyik az az étel,  amit annak, aki Magyarországra látogat, mindenképp meg kell kóstolnia. Érdekes módon nem  a palacsinta volt az egyértelmű nyertes, és két-két szavazatot a gulyás és a rakott krumpli is besöpört - de összességében mindannyian odavoltak a magyar konyháért!

ZSENIÁLIS VIDEÓ: ELŐSZÖR KÓSTOL MAGYAR TÖLTÖTT KÁPOSZTÁT, TEJFÖLT ÉS SZILVÁS GOMBÓCOT EGY CSAPAT AMERIKAI >>> 
"OLYAN MINT EGY ROPOGÓS FÁNK" - KÜRTŐS KALÁCSOT, LÁNGOST ÉS GULYÁST KÓSTOLT EGY AMERIKAI BLOGGERPÁROS >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss