Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amerikai duplacsokis torta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé ( 70 % - os kakaótartalmú csokoládét használtam )
  • 5 dkg vaj
  • 14 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • A krémhez:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 7 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • Toffifiee csokoládék és pralinék

Elkészítés

    1. Előmelegítjük a sütőt. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval és 4 dkg cukorral habbá verjük. A maradék cukrot a vaníliás cukorral a sárgájához adjuk, és kihabosítjuk. Egy kis lábosban felolvasztjuk a vajat a csokival, majd a habos sárgájához adjuk. Beleszitáljuk a lisztes sütőport, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 175-180 fokon 25-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
    2. A krémhez: A krémet órákkal korábban, vagy már előző este el kell készíteni. Én este készítettem el, és másnap töltöttem!! Sokkal finomabb, hiszen teljesen összeáll a krém! Ehhez a tejszínt a cukrokkal és a kakaóporral felforraljuk, majd a tűzről levéve felolvasztjuk, és simára keverjük benne a csokoládét. ( 60 % - os ) Ha kihűlt, frissen tartó fóliával lefedjük, és 4-5 órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe rakjuk.
    3. A kihűlt piskótát vízszintesen félbevágjuk, és az alsó lapot megkenjük a krém 3/4-ével. Rárakjuk a másik piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt krémmel. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk. Ha valamilyen alkalomra szánjuk a tortát, készítsünk dupla adag krémet, és a piskótát 3 részre vágva töltsük be, díszítsük.

Megjegyzés

Ennél a tortánál, mindenképpen ajánlom, hogy előző este készítsétek el a krémet, mert sűrűbb lesz az állaga, és teljesen szépen összeáll. Én dupla adag krémet készítettem, de ez itt csak egy adag a recept alapján.

Szepi Ági
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin