Amerikai csokoládés pite

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj (és a tepsihez)
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt (és a nyújtáshoz)
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1-2 ek meggylikőr

Elkészítés

    1.

    Keverjük habosra a vajat a porcukorral és 1 csipet sóval. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint 2 ek hideg vizet, és dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe.

    2.

    Lisztezett felületen nyújtsuk a piteformánál nagyobb körré a tésztát. Simítsuk a kivajazott formába, a peremét nyomkodjuk meg kissé, az alját pedig szurkáljuk meg villával. Pihentessük 15 percig, majd süssük 180 fokos sütőben 30 percig. Hagyjuk kihűlni.

    3.

    Közben készítsük el a tölteléket: aprítsuk fel a kétféle csokoládét, a vajat vágjuk kockára. Főzzük fel a tejszínt a porcukorral és 1 csipet sóval, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a csokoládékat és a vajat, és kevergetve olvasszuk fel. Végül öntsük hozzá a tejet, és ízesítsük a likőrrel. Kevergessük addig, amíg szép fényes krémet nem kapunk, majd öntsük a krémet a tésztára, és hagyjuk megszilárdulni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek