Amerikai csokis-mogyorós keksz (cookies)

default user icon
16 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 3 csapott teáskanál sütőpor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg apróra vágott mogyoró
  • 10 dkg apróra vágott étcsoki

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojást robotgéppel összekeverjük. Fakanállal hozzákeverjük a mogyoró- és csokidarabokat. Két, langyos vízbe mártott kiskanál segítségével diónyi halmokat veszünk a tésztából, és egymástól 4-4 cm távolságra a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Sütés közben elterül, ezért kell a távolság.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dörfler Dániel 3 évvel ezelőtt
Egyszerű, finom, ropogós! Ajánlom mindenki figyelmébe :)
Kaló Judit 3 évvel ezelőtt
Már többször megsütöttem az alapreceptet, csak most olvasom a hozzászólásokat. De mennyi jobbnál jobb ötlet! Kókusz, nutella... hmmm! Azt hiszem kénytelen leszek ma is csinálni ilyet :) Köszönöm az eredetit és a plusz ötleteket is!
Nagy Erika 3 évvel ezelőtt
Én ma csináltam először. Igazán finom lett! Zsiradékként olyan fele-fele arányban vaj és margarint tettem bele, és jó fél csomag sütőport. Mivel allergiás vagyok a mogyoróra, és már régóta sínylődik kókuszreszelék a spájzban, azt tettem bele. Az összeállítás után kicsit ragadós lett, de egy kis liszttel már tudtam formázni. Diónyi adagok tetejét kicsit lenyomkodtam, így vastag lett, és miután kihűlt, még puha a belseje.
Dr. Nyírő Ágnes 3 évvel ezelőtt
Most sült ki, finom. Az eredeti recepthez képest nem is keveset módosítottam rajta. 17 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 1 tojás, 12 dkg Rama, 9 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg tejcsoki (2 tejcsoki mikulás volt itthon), és 10 dkg mogyoró, amit először összetörtem és picit megpirítottam. Így egyszerűen tökéletes lett! (nem titkolt szándékom legközelebb innen, a saját bejegyzésemből lesni a jó arányokat..) Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet, jó lesz húsvét után a csokitojások felhasználására is! :)
Kenyeres Krisztina 4 évvel ezelőtt
mi is variáltunk vele egy kicsit, ,2,5 dkgval kevesebb vajat és cukrot tettünk bele, amit 5 dkg nutellával helyettesítettünk:) az étcsokit egy 6dkg-ás húsvéti csokinyuszival, a mogyorót pedig zabpehellyel helyettesítettük és nagyon finom lett, köszi a receptet!:)
Bózváry Blandina 4 évvel ezelőtt
Most vettem ki az első adagot,az enyém tökéletes lett és mindent úgy csináltam ahogy le van írva. Pontosabban mogyi nem volt itthon,így az helyett mazsi van benne. Még jó,hogy messze pakolgattam őket mert jól elterültek :D KÖSZÖNÖM A RECEPTET! :)
Ihringné Bernáth Ágnes 5 évvel ezelőtt
Sütés közben 8 percnél kezdett barnulni a széle, de a teteje még világos volt. 10 perc után ki kellett vennem mert az alja már majdnem leégett, viszont a teteteje teljesen világos maradt, olyan mintha nyers lenne. Nem lett olyan szép barna mint a képen. Mit ronthattam el?
Fehér Róbert 5 évvel ezelőtt
Semmi gond nincs a recepttel, a cookies lényege, hogy szabálytalan, elfolyt kis ropogós lepények legyenek. A fele lisztet teljes kiőrlésűre cseréltem, a cukrot barnacukorra, és a mogyorót is kihagytam, mert nem volt itthon. Tettem helyette zabpelyhet, kókuszt és egy kevés fahéjat. A többi stimmelt. :) Bátran lehet kísérletezni vele. Ja, és a kiskanalakkal felesleges vacakolni (nem is értem, hogy ki találta ezt ki!). Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, bele a tepsibe, aztán szépen ellapogatjuk. Akár megszórható a teteje egy kevés cukorral is, hogy rákaramellizálódjon.
Willand Veronika 5 évvel ezelőtt
Nekem jól sikerült. A sütőporral kell vigyázni, hogy tényleg nagyon csapott teáskanál legyen, mert attól emelkedik meg túlzottan és nem lesz ropogós. Szerintem én kevesebbet is tettem bele. Én mogyoró helyett mazsolát tettem bele. Nem tudom hogy lesz ennyire különböző mindenkinek, aki megsüti, de nekem minden hozzávaló mennyisége jó volt, pont jó állagú lett. Én nem sütöm légkeverésben, mert gondolom az szárít. Így 15 perc után vettem ki. Nem kell megijedni, mert először teljesen puha, csak kihűlés után lesz ropogós. Köszönöm a receptet!!
Simonfai Nóra 6 évvel ezelőtt
Nekem kellett tenni hozzá pici tejet, mert nem akart összeállni a tészta és ilyen morzsa darabkák voltak a tálban. Amúgy finom lett én étcsokit és tejcsokit is tettem bele. Kb. 4 tepsi jött ki a receptből, de az első kicsit megégett: légkeveréses sütőben elég az alacsonyabb hőfok, vagy érdemes korábban kivenni.

Hasonló Receptek

Magazin