Amerikai csokis keksz

default user icon
15 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg mandula (szeletelt)
  • 10 dkg étcsoki (apróra vágva)

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a leírás szerinti sorrendben összekeverjük. A tepsire sütőpapírt teszünk (egyszerűbb kettő tepsivel dolgozni). Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk, nem túl közel egymáshoz (nekem 14 db fér el egy tepsin). 8-10 perc alatt megsül, közben a másik tepsit elő lehet készíteni, így folyamatos a sütés. Mandula és étcsoki helyett lehet bele tenni diót vagy mogyorót, és a gyerekek megmaradt mikulás- vagy nyuszicsokiját!

Megjegyzés

A receptet Sz.N.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Csiki Mónika 5 évvel ezelőtt
Én is 25 dkg lisztet használtam, isteni finom, omlós lett!!!
Márkus Jánosné 5 évvel ezelőtt
25 dkg liszttel nem folyt szét nekem sem. Finom lett.
Németh Emerita 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ritkán írok, de most muszáj! Nagyon vigyázzatok a keksszel, mert eteti magát! :))))))))))))) Isteni finom lett!!! Én is 20dkg fehér cukorral és 25dkg liszttel készítettem, és a tepsiben a kis halmokra tettem a csokireszeléket. Nekem pont annyira folyt szét, amennyire kell neki ahhoz, hogy keksz legyen belőle. Kivenni féliglágy állapotban kell, és lehetőleg rácson hagyni kihűlni. Nagyon finom! Köszönöm a receptet!!!
Petra 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Sajnos nekem is összefolyt, a muffinsütőben (teflonos) pedig akkora lett néhány mint egy kisebb muffin :) Kicsit horrorfilmbe illő volt, ahogy az aranyos, pici sütikék kitelítették a tepsit. :) Habár teáskanállal adagoltam lehet mégis nagyra sikeredett. Azért lelkesen szedegetem a zsírpapírról, mert nagyon finom!
Diósi Emőke 6 évvel ezelőtt
Hello! Nem volt itthon barna cukor, úgyhogy simával helyettesítettem, így viszont csak összesen 20 dekát tettem bele, plusz a liszt mennyiségét növeltem 25 dekára. így kevésbé folyt szét, és nagyon finom lett. sok sikert hozzá!(:
Izer Szilvia 6 évvel ezelőtt
Próbáljátok ki úgy, hogy a pici halmokat muffinsütőbe teszitek! (nekem szilikonos van, abból könnyű kifordítani) Így szabályos, lapos keksz formája lesz, és nem folyik össze! Sok sikert!
Erika 7 évvel ezelőtt
Lilito12, Jol van a liszt mennyisege, a titka az hogy ne tegyed kozel egymas melle es mennyisegben is annyit tegyel mint a receptben van es akkor szepen elfolyik es lepeny lesz, de ez a lenyeg benne, hiszen ezert a neve az hogy keksz :). Szerintem 14et azokba a nagy tepsikbe kell tenni amely akkora mint a sutod. Sok sikert! :)
Anita 7 évvel ezelőtt
Sajna nekem is összefolyt, nem lett elírva a liszt mennyisége?
Erika 7 évvel ezelőtt
Ebbol a mennyisegbol kb. mennyi lesz? Azert kerdem, mert tobbet szeretnek kesziteni es hogy tudjam csinaljak-e dupla mennyiseget. Koszi :)
dszandi 7 évvel ezelőtt
Sajna nekem is összefolyt pedig az íze nagyon finom. Az első sikeretlen tepsi után fogtam és állatfigurás formákba töltöttem úgy sütöttem meg. Mit rontottam el?

Hasonló Receptek

Magazin