Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai csokis keksz (chocolate chips cookie)

30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 14 dkg kristálycukor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 tk szódabikarbóna

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk - ne legyen forró -, és a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojást is.
  2. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót, valamint az apró csokidarabokat, majd egy keverőlapát segítségével beleforgatjuk az egészet a tojásos-cukros masszába.
  3. Kiskanállal golyókat formázunk a tésztából, kissé ellapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól nagyobb távolságra, mivel sütés közben a kekszek elterülnek. A tepsit 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 12 perc alatt készre sütjük. Ha puhák is középen, nem szabad tovább sütni: ahogy hűlnek, úgy keményednek tökéletes állagúra.

    Ajánljuk még:


Megjegyzés

Tipp: Ha a lisztből 2 evőkanállal elveszünk,és helyette 2 evőkanál kakaóport adunk hozzá,valamint fehércsokit, akkor is isteni kekszet kapunk. - Pintér Virág

Ezek is érdekelhetnek