Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai burger

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A bucikhoz:
  • 75 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 7 dkg cukor
  • 4 dkg friss élesztő
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 5 dkg puha vaj
  • 45 dkg natúr joghurt
  • 2 evőkanál szezámmag a tetejére
  • A húspogácsákhoz:
  • 1 kg darált marhahús
  • 20 dkg marhavese faggyú vagy szalonna
  • bors
  • Az összeállításhoz:
  • 6-8 szelet bacon
  • jégsaláta
  • vékonyra szeletelt paradicsom
  • uborka
  • lilahagyma
  • ketchup
  • dijoni mustár...

Elkészítés

Elkészítés: A buci hozzávalóit tálba tesszük, és tésztát dagasztunk belőle. Amikor elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel, és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és kb. 10 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük, végül kicsit benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

A darált húst összedolgozzuk a faggyúval vagy a szalonnával, és húspogácsákat formázunk belőle, fejenként 15-20 dekával számoljunk.

A bacont közepesen forró serpenyőben pirosra sütjük. A zsírt kiöntjük a serpenyőből, kitöröljük a serpenyőt. A húspogácsákat mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és a forró serpenyőben kérget sütünk a pogácsákra, oldalanként 1-1 perc alatt. Tányérra szedjük, és 2-3 percig pihentetjük a húspogácsákat.

A bucikat felvágjuk, alsó részüket megkenjük a mustárral, ráteszünk egy salátalevelet, 2 vékony szelet paradicsomot, a kisült húspogácsát, sült bacont, majd ketchupot vagy majonézt. Végül rátesszük a buci tetejét, és azonnal fogyaszthatjuk. Persze a sorrend mindegy, hogy állítjuk össze! :))

Megjegyzés

Akár egy kis savanyúsággal (lilakáposzta, csemege uborka... - kovacsszilvia

Ezek is érdekelhetnek

Friss