Előkészítés: A vörösbabot lecsepegtetjük, vízzel leöblítjük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, szárazra rázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A snidlinget leöblítjük, felkarikázzuk. Az almát meghámozzuk, húsát vékony szeletkékre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát serpenyőben zsírjára-ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a napraforgómagot, és aranyszínűre pirítjuk. Nagy salátás tál alját kirakjuk a salátával, rászórjuk a babot, a hagymát, az almát és a szalonnás napraforgómagot. Az olajat összekeverjük az ecettel, sóval, borssal ízesítjük, és
beleszórjuk a snidlinget. Ráöntjük a salátára, és azonnal tálaljuk. (Az öntetet csak tálaláskor szabad a salátára önteni.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre