Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai almatorta (fordított almatorta)

MME MME
20 4.3/5
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. Az almákat meghámozzuk, és rászeleteljük a papírra, majd megszórjuk 5 dkg cukorral és a fahéjjal.
  2. A margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Jól kikeverjük, majd az alma tetejére öntjük.
  3. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb. fél óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt, hirtelen mozdulattal tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és ízlés szerint, még egy pici fahéjat szórunk rá.

Megjegyzés

A tetejére szórt fahéj el is hagyható, de jól mutat, és ízre is finom rajta. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss