Amerikai almás pite

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 33 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 1/4 teáskanál só
  • 17,5 dkg hideg vaj
  • 75 dkg alma
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió, de ki is hagyható
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • vaj a formához
  • 28 cm átmérőjű piteforma vagy kerek jénai

Elkészítés

    Elkészítés: 1. 30 dkg lisztet, 4 dkg cukrot, 1/4 teáskanál sót, 15 dkg apró kockára vágott vajat és 5 kanál jéghideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva betesszük a hűtőbe 1 órára.

    2. A formát kivajazzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Villával megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük.

    3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, és a magházát eltávolítjuk. Ezek után vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    4. A maradék cukrot és a lisztet elvegyítjük, hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót, majd beledobjuk az almaszeleteket. Kicsit állni hagyjuk, majd szépen a formába tesszük. A maradék vajat pedig eloszlatjuk rajta.

    5. A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélénél összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk (az ujjunkkal) a tetejébe.

    6. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát.

    7. Sütőbe tesszük, és 45 perc alatt megsütjük, de ekkor a sütőt 180 fokra állítjuk.

Megjegyzés

A receptet Kitti.

Kiricsi Kitti
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

boros gabor 6 évvel ezelőtt
A recept jó, de a tésztamennyiség szerintem épp fele a szükségesnek, ha normál formát használsz.
Huber Anetta 6 évvel ezelőtt
Szerintem nagyon jó a recept. Én ugyan nem itt találkoztam vele először, de már többször bizonyított. :) Ma is megcsinálom.

Hasonló Receptek

Magazin